×

SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE CVETJE.NET

Splošni pogoji poslovanja trgovine cvetje.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj vseh 23 točk pogojev poslovanja. Če se s pogoji poslovanja ne strinjate vas prosimo, da nakupa v naši spletni trgovini ne opravite.

1.  SPLOŠNA DOLOČILA

Podjetje Cvetličarna Oaza Simona Rojko s.p. je zavezanec za DDV.

Cvetličarna Oaza Simona Rojko s.p.(v nadaljevanju ponudnik), Škalska Cesta 2B, 3210 Slovenske Konjice, je vpisana v sodni in poslovni register Republike Slovenije pod matično številko:56565410000 in davčno številko:SI23672153.

Ob registraciji v spletno trgovino cvetje.net pridobi obiskovalec spletne strani uporabniško ime in geslo, s tem se poistoveti z vnesenimi podatki in tako postane uporabnik spletne trgovine z nakupom pa tudi kupec. Registacija za nakup ni potrebna, vendar mara kupec nekatere osebne podatke ravnotako vnesti zaradi verodostojnost nakupa, ravnotako se mora kupec pred zaključkom nakupa strinjati z našimi pogoji poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja te spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov(ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni Pogoji opredeljujejo delovanje spletne trgovine, odnos med ponudnikom in uporabnikom oziroma kupcem.

Smatra se, da je uporabnik s potrditvijo naročila seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Ponudnik si pridržuje pravico, do sprememb splošnih pogojev in sprememb cen prodajnih artiklov, delno ali v celoti, brez posebne najave in objave  popravkov v spletni trgovini.

Namreč v cvetličarski stroki nabavne cene nekaterih artiklov lahko močno zanihajo že čez noč, saj so odvisne od dogajanja na Nizozemski borzi, tako, da cen ni mogoče ves čas ažurirati.

Vse informacije, ki si jih v elektronski obliki izmenjata uporabnik oziroma kupec in ponudnik se smatrajo kot,da so bile izvedene v pisni obliki in imajo status pogodbe.

Ponudnik se zavezuje, da bodo naročila oddana v poznih večernih urah ali v nočnem času, pregledana najkasneje do 10 ure naslednji dan. Cvetličarna Oaza si pridržuje pravico, da začasno ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, da začasno ali za dlje časa, omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani svoje spletne trgovine. To se lahko zgodi, seveda, samo izjemoma zaradi večjih razlogov,tehnične ali druge narave, na primer bolezni polovice zaposlenih, zelo povečan obseg dela v matični cvetličarni itd…

Vse cene so v valuti EUR in imajo že vračunan 9,5 % oziroma 22% DDV, odvisno od vrste blaga.

2. STROŠEK DOSTAVE

Pogoj za našo lastno dostavo  je skupna vrednost vašega nakupa v vrednosti najmanj 150 eur.

Pogoj za za obdelavo naročila in prevzem blaga na sedežu podjetja je 40€.

Ponudnik dostavlja blago od ponedeljka do sobote od 8h do 20h, ob nedeljah in praznikih dostave  ne nudimo, razen v izjemnih primerih, ko se ponudnik in naročnik o tem predhodno dogovorita po telefonu na št. 070756981 ali po elektronski pošti info@cvetlicarna-oaza.si.Dostavo  izvajamo večinoma lastniki podjetja Cvetličarne Oaza osebno v klimatiziranem tovornem vozilu, tako, da se blago ne more pregreti oziroma v zimskem času podhladiti.

Ponudnik se zavezuje zagotoviti dostavo ob dogovorjenem času, plus, minus 1h na dogovorjeni naslov ob predpostavki, da so bili podatki naročnika pravilni in blago plačano.

*Pogoj za dostavo blaga je prost dostop do mesta dostave(brez dovolilnic) in brezplačno parkirno mesto v bližini.

Standardna dostava po celotni Sloveniji

     Cena dostave je odvisna predvsem od skupne vrednosti naročila in oddaljenosti kraja dostave. 

     Da bi po celotni Sloveniji zagotovili kar se da pošteno ceno dostave smo strošek dostave razdelili po poštnih številkah.

     Cene dostave lahko vidite v preglednici.

3. IZVRŠENA DOSTAVA

Dostava se smatra za izvršeno takrat, ko odgovorna oseba na naslovu prejemnika podpiše, da je blago prejela. Dostava pridobi status izvršene dostave tudi v primerih kot so:

-prejemnik v predvidenem času dostave fizično ni na tem naslovu, druge z njim povezane osebe kot so sodelavci, sorodniki, sosedi pa tega blaga nočejo sprejeti.

-podatki o prejemniku niso pravilni.

-prejemnik ne želi sprejeti blaga

-V primeru izvršene dostave, tudi če ta ni bila uspešna se kupca o tem obvesti po elektronski pošti,telefonu ali se pošlje sms.

4. NAČINI PLAČILA

Zaenkrat našim strankam omogočamo plačilo z bančnim nakazilom (po ponudbi oziroma univerzalni plačilni nalog), plačilo z plačilno kartico in plačilo s Paypal računom.

Plačilo z bančnim nakazilom

Plačilo je možno iz katerekoli spletne banke na naš TRR. Dokler plačilo ni vidno na našem TRR oziroma dokler ne pošljete potrdila o plačilu na elektronski naslov postopka  nabave , izdelave in dostave ne sprožimo. Podjetje se je na ta način zaščitilo, pred morebitnimi zlorabami.

Podatki za nakazilo: IBAN: SI56 0448 0011 0599 683;

BIC: KBMASI2X (NOVA KBM d.d.)

Plačilo s plačilnimi karticami oziroma s PayPal računom

PayPal kot samostojni modul Prestashop spletne trgovine nudi plačilo tako s plačilnimi karticami kot tudi s Paypal računom. Zahvaljujoč tehnologiji 3D Secure 2 se vsaka transakcija izvrši z visokim nivojem varnosti. Strankam zaradi plačila s karticami ne zaračunavamo dodatnih provizij.

Vklopi razum, zahtevaj račun.

6.  NAROČANJE

Postopek naročanja cvetja je enostaven in jedernat.

Stranka izbere željeno cvetje(upoštevati mora minimalno količino za naročilo) in ga doda v košarico s kikom na gumb "Dodaj v košarico".

Ob koncu naročila stranka vnese potrebne podatke za dostavo in podatke za račun.

Pri izbiri pošiljanja izbere osebno dostavo oziroma prevzem naročila.

Za potrditev naročila mora stranka vnesti vse obvezne podatke (le ti so označeni z *). Naročilo je potrjeno z klikom na gumb "Naročilo z obveznostjo plačila".

7. OPIS TEHNIČNIH SREDSTEV ZA OBRAVNAVO NAPAK

Stranka ima vpogled v znesek nakupa skozi celoten postopek naročanja. Količino in izbrane artikle lahko popravljav ves čas naročanja tudi med izponjevanjem podatkov.

V kolikor stranka po oddanem naročilu ugotovi, da je storila napako, nas o tem nemudoma obvesti, mi pa naročilo ustrezno popravimo in ga posredujemo nazaj k stranki.

8. DOSTOP DO SHRANJENE POGODBE

Po oddanem naročilu na spletni trgovini pogodba oz. naročilo prispe na elektronski naslov trgovca in naročnika. V kolikor se je naročnik pred nakupom registriral na spletni trgovini mu je naročilo na voljo ves čas ( na strežniku ) na uporabniškem profilu.

Registracija pa ni pogoj za nakup v spletni trgovini. V vsakem primeru je izvedeno naročilo shranjeno na strežniku in na sedežu podjetja ter se lahko kupcu spletne trgovine ponovno pošlje na njegovo zahtevo.

9. STROŠKI TELEFONSKE KOMUNIKACIJE

Pri telefonskem komuniciranju s podjetjem Cvetličarna Oaza Simona Rojko s.p. kupec ni obremenjen z dodatnimi stroški, ampak le z običajno tarifo, ki jo določajo operaterji. V primerih, ko izjemoma sprejemamo naročilo preko telefona in ocenimo, da bo komunikacija trajala dlje časa, stranko kontaktiramo z naše strani.

10. PREKLIC NAROČILA

Preklic naročila cvetja ni možen, ker bi bilo zaradi tega podjetje lahko finančno oškodovano, namreč takoj po potrditvi vašega naročila se je v podjetju že sprožil postopek nabave teh izdelkov.

Dostavo izvajamo večinoma lastniki podjetja Cvetličarne Oaza osebno v klimatiziranem tovornem vozilu, tako, da se blago ne more pregreti oziroma v zimskem času podhladiti.

Cvetličarna Oaza se zavezuje zagotoviti dostavo ob dogovorjenem času, plus, minus 1h na dogovorjeni naslov ob predpostavki, da so bili podatki naročnika pravilni in blago plačano.

11. STROŠKI VRAČILA BLAGA

Če nastanejo stroški vračila blaga in niso opredeljeni v pogodbi sklenjeni na daljavo ter ni možno vračilo blaga po pošti se kupcu zaračuna strošek prevoza do naše poslovalnice v Slovenskih Konjicah v višini 20€. Prevoz blaga izvedemo osebno.

12. RAZČLENITEV ODGOVORNOSTI

Da se tako kupec kot ponudnik izogneta morebitnim napakam in nejasnostim, vas še enkrat pozivamo, da ste dolžni posredovati vse potrebne podatke, tudi dodatne, kot so na primer številka oddelka in sobe v bolnišnici, ker tudi te podatke podjetje potrebuje za uspešno dostavo. Na dan dostave naročnika naprošamo, da je prejemnik  dosegljiv na telefon, ker se z njegovo dosegljivostjo, lahko reši marsikateri nepotrebni zaplet.

V primeru, da dostavljalec prejemnika na posredovanem naslovu ne more najti ali ta ni dosegljiv, se izdelek pusti tretji osebi (partnerju, sorodniku, sodelavcu, sosedu, receptorju),če ta v to privoli in zagotovi da bo prejemniku ta izdelek izročil. Če dostavljalec kljub naštetim možnostim izdelka ne more izročiti se ta vrne v Cvetličarno Oaza, od tam pa se kupca v najkrajšem možnem času na elektronski naslov, ki je bil posredovan ob naročilu obvesti, da izročitev izdelka prejemniku ni uspela. V tem primeru lahko kupec ali prejemnik  prevzameta blago na sedežu podjetja v Slovenskih Konjicah v roku 24h. Če tako prejemnik kot kupec izdelka na sedežu podjetja ne moreta prevzeti , je kupcu ponujena možnost ponovne dostave, ki je plačljiva (20 eur).

13. PRAVICA DOSTOPA OD POGODBE, POGOJI, ROKI

  a)  Odstop od pogodbe za blago nerastlinskega izvora (rok 14 dni)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov (Ur. l. RS št. 43/2014), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. 14-dnevni rok za odstop od pogodbe je možen samo za blago, ki ni rastlinskega izvora npr. lonci, vaze, košare...

Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. 

Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Informacije za odstop od pogodbe - P R A V I L N I K o obrazcih v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov ( priloga 1, priloga2 ).

  b) Odstop od pogodbe za blago rastlinskega izvora ( 1 ura po oddanem naročilu )

Odstop od pogodbe za blago rastlinskega izvora je možen dokler naročilo ni v izvedbi 

Tudi mi si pridržujemo pravico do odstopa od pogodbe s tehtnim razlogom

V tem primeru kupcu v čim krajšem času posredujemo sporočilo o zavrnitvi naročila na elektronski naslov ali na posredovano telefonsko številko.

13. REKLAMACIJE  BLAGA RASTLINSKEGA IZVORA

Reklamacije izdelkov rastlinskega izvora se po določenem času, lahko že nekaj dneh, zelo vprašljiva stvar.

Zaradi zgoraj navedenih razlogov smo se odločili oziroma si pridržujemo pravico, da reklamacij izdelkov rastlinskega izvora ne priznavamo, razen če se je zgodila napaka iz naše strani na primer:

-izdelek ni pravi

-izdelki so dostavljeni napačni osebi

-izdelki dostavljeni na napačen naslov

V teh in podobnih primerih se reklamacija nemudoma upošteva. Reklamacijo je možno uveljaviti samo ob prevzemu izdelka z utemeljenim razlogom. Ponudnik se zavezuje, da bo vse pomanjkljivosti odpravil v najkrajšem možnem času, odpoved naročila pa zaradi možnih zlorab ni mogoča.

14.  ODGOVORNOST PODJETJA ZA STVARNE NAPAKE

Podjetje nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blag, v skladu z ZVPOT. Stvarno napako priznavamo samo za blago, ki ni rastinskega izvora kot npr. lonci, vaze, košare...

15. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varovala v skladu z veljavno zakonodajo in da bo podatke uporabljala izključno za potrebe izpolnitve naročila in dostave.

Ponudnik se zavezuje, da zbranih podatkov svojih kupcev ne bo posredovala tretjim osebam. Strank o novostih v spletni trgovini ne obveščamo in tudi ne omogočamo prijave na e-novice.

16. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših zmožnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

17. PRAVNO OBVESTILO

Tekstovne in nekatere slikovne vsebine objavljene v spletni trgovini so last podjetja Cvetličarna Oaza Simona Rojko s.p. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Cvetličarna Oaza Simona Rojko s.p. Ne sprejemamo odgovornosti za posledice, ki bi nastale zaradi informacij v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin v tej spletni trgovini, napak v cenah in napisanih besedilih.

Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

18. REŠEVANJE PRITOŽB IN SPOROV, VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV TER CENE

Za izvensodo reševanje potrošniških sporov priznavamo naslednjega izvajalca IRPS:

Odvetnica Simona Goriup

na naslovu : Čufarjeva 1 1000 Ljubljana

e- naslov: simona.goriup@siol.net

spletna stran: http://www.goriup.si/

telefonska številka: 01 430 08 18 

Povezava za reševanje sporov : https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=SL

Če spletni kupec in ponudnik storitev ne moreta rešiti spora izvensodno, potem se ta rešuje na pristojnem okrožnem sodišču v Celju, ob uporabi Slovenskega prava.

Ponudnik se zavezuje, da bo spore, ki bi morebiti nastali med strankami in so v kakršnikoli povezavi z njeno spletno trgovino, reševala sporazumno in v obojestransko korist.

Te splošne pogoje je sprejelo podjetje Cvetličarna Oaza Simona Rojko s.p. in veljajo ter se uporabljajo od 08.03.2013 dalje.

Vse cene so v Evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Od trenutka potrditve naročila dalje so cene fiksirane in jih ni možno več spreminjati.

19. OPIS PRITOŽBENEGA POSTOPKA PRI PODJETJU

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko stranka  poveže telefonsko ali po elektronski pošti ali po klasični pošti.

Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@cvetlicarna-oaza.si, ali preko telefona ( 070 756 981 ) ali na poštni naslov Škalska Cesta 2b, 3210 Slovenske Konjice. Oseba, ki je  zadolžena za reševanje sporov je Rado Rojko.

Ponudnik Cvetličarna Oaza Simona Rojko s.p. mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

20. PODATKI O VPISU V REGISTER ( AJPES )

Podjetje Cvetličarna Oza Simona Rojko s.p. je vpisano v poslovni register Slovenije s sledečimi podatki :

 - Številka vpisa : 316-13-01639-2015 / 3

 - Datum zadnje spremembe : 23.12.2015

 - Zveza : 0451-82-20151223-000842 

 - Matična številka  : 5656541000

 - Davčna številka : SI23672153

 - Firma : CVETLIČARNA OAZA SIMONA ROJKO S.P.

 - Skrajšana firma : SIMONA ROJKO, S.P.

 - Sedež podjetja : Škalska Cesta 2b, pošta 3210 Slovenske Konjice

- Datum vpisa v poslovni register: 14.5.1996

- Direktor: Simona Rojko , zastopniki : Rado Rojko, Simon Rojko, Suzana Jurič

 - Glavna dejavnost : Trgovina na drobno v cvetličarnah, šifra podrazreda po SKD: 47.761

 - Podjetnica Simona Rojko je članica Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

21. VEČ O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Zavezujemo se, da bomo spoštovali vašo zasebnost in da bomo podatke pridobljene preko spletnega informacijskega sistema skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretji osebi ali jih uporabili za druge namene.  Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na nas, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Zavezujemo se, da bomo po svojih najboljših možnih močeh varovali podatke in zasebnost obiskovalcev spletne trgovine.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

22. 1 KDO JE ZBIRATELJ OSEBNIH PODATKOV?

Zbiratelj osebnih podatkov je CVETLIČARNA OAZA SIMONA ROJKO S.P., Škalska Cesta 2b , 3210 Slovenske Konjice  (v nadaljevanju upravljavec podatkov).

22.2 KATERE PODATKE ZBIRAMO?

Upravljavec podatkov za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek naročnika

ime in priimek prejemnika

naslov naročnika

naslov prejemnika

želeni datum in čas dostave

naslov elektronske pošte naročnika

naziv podjetja

ID za DDV podjetja

vašo IP številko

kontaktno telefonsko številko

kontaktno telefonsko številko prejemnika

druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravljavec podatkov ne odgovarja.

22. 3. ZA KATERE NAMENE ZBIRAMO OSEBNE PODATKE?

Upravljavec podatkov je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne strani. Upravljavec podatkov ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljavca podatkov.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Upravljavec podatkov teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec podatkov, podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Upravljavec podatkov lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Komunikacija preko spletnega kontaktnega obrazca

Na spletni trgovini  je mogoče preko spletnega obrazca  stopiti v stik z nami z namenom povpraševanja po storitvah ali posredovanja morebitnih vprašanj na elektronski naslov. Prav tako je mogoče stopiti v stik z nami direktno preko elektronske ali navadne pošte oziroma s pomočjo telekomunikacijskih virov. Ko v našem spletnem obrazcu izpolnite zahtevo za povpraševanje, pripombe ali vprašanja  je potrebno  obvezno  izpolniti polja: “ime in priimek”, “naslov elektronske pošte” in “sporočilo”. Prav tako je potrebno izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste s tem, ko ste nam posredovali povpraševanje, pripombe ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali svoje podatke izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov in telefonska številka) za namen vodenja evidence strank ter zagotavljanja korektne komunikacije hranili v naši bazi 2 leti po tem, ko ste nam kontaktni obrazec posredovali in da ste seznanjeni, da lahko kadarkoli od nas zahtevate, da vaše podatke izbrišemo. Izbris podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca tukaj .

Vaše osebne podatke potrebujemo,  da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje oziroma vprašanje, ki se nanaša na naše storitve.  Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, obdelujemo le, če je to nujno za naše poslovanje in shranjevanje (arhiviranje).

Naročanje na e-novice

Naša spletna trgovina ne omogoča prijave na e-novice, ker se našim strankam promocijskih obvestil in novosti ne pošilja.

Spletna trgovina

Podatke uporabnikov bo upravljavec uporabil izključno za proces komunikacije z uporabnikom:

v primeru povpraševanja uporabnika

izdelava ponudbe uporabniku

obveščanje naročnika o stanju naročila

izdelavo in posredovanje računa.

Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenija, DPD, GLS  ipd.) bo Upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Upravljavec podatkov bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.

22.4 IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Upravljavec podatkov ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov.

Vse pri upravljavcu podatkov redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Upravljavcem podatkov.

22.​5 VAŠE PRAVICE

Imamo obveznost, da obdelujemo osebne podatke le za namene za katere smo jih zbrali. Imate pravico, da nas glede tega kontrolirate. Kadarkoli lahko zahtevate od nas, da vam omogočimo vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, posredujemo podatke (kopijo, izpis)  o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih  podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca. Morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na naš elektronski naslov ali nas pokličete.

V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite tudi na elektronski naslov: info@cvetlicarna-oaza.si.

22.6 TVEGANJE IZGUBE PODATKOV

Tveganje za izgubo podatkov je majhna. Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe z uporabniškim imenom in geslom. Pred izgubo osebnih podatkov se zavarujemo z rednimi varnostnimi kopijami in antivirusnimi programi. Stranke naprošamo, da nam pri varovanju osebnih podatkov pomagajo tako, da tudi same poskrbijo za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

23 OPIS ARTIKLOV RASTLINSKEGA IZVORA

Blago rastlinskega izvora, ki ga kupite v naši spletni trgovini je namenjeno izključno v dekorativne namene. Plodovi rastlin niso namenjeni prehrani oziroma niso užitni.

Informacije v zvezi s spletnim reševanjem sporov v skladu s čl. 14. odstavek. 1 SRS (Uredba za spletno reševanje sporov):

Evropska komisija daje potrošnikom možnost za reševanje spletnih sporov v skladu s čl. 14. odstavek. 1 SRS na eni od svojih platform.

Platforma (http://ec.europa.eu/consumers/odr) služi kot mesto, kjer lahko potrošniki poskusite doseči, izvensodno poravnavo sporov, ki izhajajo iz spletnih nakupov in pogodbe za storitve.